Chiptuning

Chiptuning is het aanpassen van de motorsoftware voor verbetering van de prestaties. Elke auto is vanuit de fabriek uitgerust met standaard motorsoftware.

Verbetering van de prestaties

Chiptuning is het aanpassen van de motorsoftware voor verbetering van de prestaties. Elke auto is vanuit de fabriek uitgerust met standaard motorsoftware.

Deze motorsoftware is door de fabrikant ver binnen de maximale belasting van de motor ontwikkeld. Bij chiptuning worden de parameters van de motorsoftware met idealere waardes opnieuw afgestemd, oftewel de motorsoftware wordt geoptimaliseerd. Onder andere de mappen van de brandstofdruk, brandstof/luchtverhouding, gaspedaalinjectie, koppelbegrenzers en laaddruk van de turbo worden aangepast. De aangepaste parameters blijven uiteraard binnen de door de fabrikant opgegeven grenswaardes.

Door middel van optimalisatie van de motorsoftware is bij turbomotoren een vermogenswinst realiseerbaar van 20% tot 40%. Dit uit zich in een duidelijk merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren is de vermogenswinst een stuk lager, ongeveer 10%. Ook zal de motor na optimalisatie een stuk soepeler lopen en beter op gaspedaalbewegingen reageren.

• Betere rijprestaties
• Extra vermogen en koppel
• Meer pit, souplesse en rijcomfort
• Brandstofbesparing (zuiniger) tot meer dan 5%!
• 5 jaar garantie op de software

Chiptuning vanaf €299,-

Prestaties van uw auto bekijken?

Bekijk de prestatietoename na het chippen

Vragen?

Neem contact met ons op

Al onze medewerkers staan klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Cookweg 21,
4462 HE Goes

Onderhoud

Om je auto in perfecte conditie te brengen en te houden, is onderhoud van je auto door échte professionals van essentieel belang.

APK

Bij Dahab Auto’s kunt u terecht voor de APK keuring van uw auto, ongeacht het merk en model. Maak nu een afspraak en wij zorgen ervoor dat u weer veilig de weg op kan.

Storingsdiagnose

Doorrijden is bij sommige storingen niet verstandig. We beschikken over geavanceerde diagnoseapparatuur waarmee we het geheugen van uw auto kunnen uitlezen.

Aircoservice

Uw airco heeft onderhoud nodig om zijn werk goed te kunnen blijven doen. Laat daarom onze specialisten regelmatig uw airco controleren.

Automaatbak spoelen

De oorzaak van de meeste schakelproblemen van auto’s met een automaatbak is vuil. Wij kunnen uw automaatbak op professionele wijze flushen, daarmee kunt u transmissie problemen voorkomen.

Kleppenstralen

De granulaat kleppenreinger zorgt ervoor dat demonteren van de cilinderkop niet nodig is, wat een 50% snellere service oplevert en u tot wel €2000,- kunt besparen.

Remmenservice

Uw remmen zijn van groot belang voor uw veiligheid. Laat daarom regelmatig uw remmen en remvloeistof controleren!

Heeft u ons aanbod al gezien?

Wij hebben speciaal voor u meer dan 100 betrouwbare occasions geselecteerd. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje in onze online showroom.

Op 16 Juli is de verkoopafdeling gesloten!